Karasz András
elektrotechnikai technikus


 
Főoldal   TV szerviz    Erősáramú szerelések    Felülvizsgálatok    KapcsolatVillamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok.

Érintésvédelem

Tűzvédelem

Villámvédelem

RB

Kéziszerszámok

E-mail küldése

Tel: +36-20-9512 162

Az Erősáramú berendezések felülvizsgálata és a villamos hálózat szigetelésmérése utáni minősítő irat az MSZ_HD_60364, MSZ 2364 sz. szabvány [MSZ 1600.sz. szabványsorozat], valamint a 28/2011.(IX.6.) BM rendelet előírásai szerint készül.

Az EBF az erősáramú berendezések felülvizsgálata menetét és szükségességét, a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatok végzésének gyakoriságát a 
28/2011.(IX.6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) határozza meg, melynek alkalmazása kötelező érvényű. Alapvető célja a villamos berendezések által okozott tűzveszély, illetve robbanásveszély kiküszöbölése. A felülvizsgálati minősítő irat példányát a tűzoltóság kéri ellenőrzései során!
A felülvizsgálatok szükségességét az MSZ_HD_60364, MSZ 2364-610  szabvány írja elő.

Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatának esedékessége
- minden erősáramú berendezés üzembe helyezését megelőzően.
- felújítás után
- A-B tűzveszélyességi besorolás esetében három évenként.
- C-D-E tűzveszélyességi besorolás esetében hat évenként.

Minden új, vagy beüzemelés előtt álló létesítményben a villamos rendszer átadásához szükség van Villamos Tűzvédelmi-Szabványossági Minősítő Irat -ra.

FONTOS: Az OTSZ előírásai kötelezőek, megszegésük, be nem tartásuk büntetőjogi következménnyel járhat. Valamint az előírt tűzvédelmi felülvizsgálatok elmulasztásáért tűzvédelmi bírság is kiszabható.© 2009