Karasz András
elektrotechnikai technikus


 
Főoldal   TV szerviz    Erősáramú szerelések    Felülvizsgálatok    KapcsolatVillamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok.

Érintésvédelem

Tűzvédelem

Villámvédelem

RB

Kéziszerszámok

E-mail küldése

Tel: +36-20-9512 162
Az Érintésvédelem Szabványossági felülvizsgálatát több éves tapasztalattal és minden esetben fokozott körültekintéssel végezzük.

Az érintésvédelem mérése és felülvizsgálata után a minősítő irat az MSZ_HD_60364, MSZ 2364  szabvány [MSZ 172/1.sz.szabvány] előírásai szerint készül, mely tartalmazza a részletes mérési jegyzőkönyvet.

Az érintésvédelmi minősítő irat tartalmazza a részletes mérési eredményeket:
- védővezetős hálózat TN, TT mérése,
- törpefeszültségű rendszerek mérése,
- kettős szigetelésű berendezések minősítése.

Minősítő iratokat a megrendelő által kért példányban készítjük mely , tartalmazza az ÉV mérés eredményeit táblázatos formában, egyedi sorszámmal. Az ÉV minősítő iratokat a megrendelő telephelyén nyújtjuk át.

Érintésvédelmi mérés esedékessége
- minden erősáramú berendezés üzembe helyezését megelőzően.
- felújítás és minden olyan javítás esetén, amely az érintésvédelem működését lényegesen befolyásolhatja.  
- A-B tűzveszélyességi besorolás esetében három évenként.
- C-D-E tűzveszélyességi besorolás esetében hat évenként.

Érintésvédelmi Felülvizsgálat célja:
A villamos berendezés meghibásodásából eredő áramütéses balesetek megakadályozása. Az áramütéses balesetek nagy része úgy következik be, hogy a balesetes a villamos szerkezet olyan részét érinti meg, amely üzemszerűen feszültségmentes, de hiba, testzárlat következtében feszültség alá kerül. Az érintésvédelem azokat a műszaki intézkedéseket jelenti, amelyek az üzemszerűen feszültségmentes, tehát feszültség alatt nem álló, de meghibásodás következtében a földhöz képest veszélyes mértékű feszültség alá kerülő részek érintésekor bekövetkező áramütést akadályozzák meg. Az érintésvédelem tehát tulajdonképpen a villamos áramütéses balesetek elleni védelemre szolgál, ahol a veszélyt az elektromos áram, illetve az elektromos áramnak az élő szervezetre gyakorolt hatása jelenti. 

Ezt a védelmet, hogy mindig megfelelően láthassa el feladatát, rendszeres, rendeletben meghatározott időközönként ellenőrizni kell.

Az érintésvédelem szabványossági vizsgálatát a leg nagyobb körültekintéssel végezzük, jól áttekinthető érintésvédelmi minősítő iratokkal segítjük az esetlegesen feltárt hibák felmérését, valamint optimális megoldási javaslatot biztosítunk a feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében.
© 2009